Welcome

Jan Strick

Jan Strick

Vioolbouwer, en Expert bij het parket van Brussel. Vioolbouwer Jan Strick runt al meer dan twintig jaar samen met zijn collega-strijkstokmaker Pierre Guillaume het ‘Maison Bernard’, dat in het hart van Brussel gelegen is, in de kunstwijk van de Zavel, vlakbij het Koninklijk Conservatorium.

Jan Strick studeerde in Frankrijk in de ateliers van Michel Cune, Jean Bauer en Cognier Terrier en is daardoor een grote kenner van de Europese vioolbouw van de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw. Hij is vooral gespecialiseerd in het schatten en in de studie van instrumenten uit de Vlaamse vioolbouwkunst.

Instrumentenbouw

Instrumenten

Jan Strick biedt zijn klanten een ruim assortiment van violen, altviolen en cello’s, van diverse kwaliteit, van studieviolen tot zeer kostbare instrumenten. Het aanbod bestaat ook uit nieuwe violen die door hemzelf of zijn topassistenten met de hand gemaakt worden.

Violon Jan Strick

Nieuws

We welcome you back on 7th January 2014, but can be available on appointement during the festive period. ...

De Diensten van het atelier

De Diensten van het atelier

Jan Strick leidt het atelier en verleent zelf de nodige diensten aan muzikanten: productie, herstelwerk en restauratie, verkoop en aankoop, expertise en advies, en instrumentenverzekeringen. Zijn assistent Baptiste Argouarc’h is als tweede verantwoordelijk voor restauraties, aanpassingen en herstellingen.